balen als een stekker?

Als je nou een saaie stekker bent, dan snap ik heel goed waarom je baalt. Gezien mijn huidige fascinatie voor het ontwerpen lampjes, wilde ik me ook eens wagen aan het ontwerpen van ‘echte’ lampen. Die met een stekker dus! En daar begon het meteen al, mijn jacht op mooie stekkers die nu in de handel te koop zijn liep op een teleurstelling uit. Kortom, ik baalde als een… nou ja, eventjes maar hoor. Ik ontwierp gewoon mijn eigen stekker, in de vorm van een huis :)

stekker studio j 3d print

Eerst een oude stekker uit elkaar gesloopt en daar een nieuwe behuizing omheen ontworpen. Nu koop ik dus de goedkoopste stekkers die er te koop zijn en haal daar de polen uit om in mijn eigen ontwerp te stoppen.

stekker studio j 3d print

De eerste print was nog een beetje rommelig, maar na wat aanpassingen in het ontwerp werd het een mooie strakke stekker die uit 2 delen bestaat die je inelkaar kunt klikken na het monteren van het snoer.

stekker studio j 3d print

Superblij met het eindresultaat zag ik al visioenen van winkels vol met mijn stekkers *kucht* dus liet ik het ontwerp, op aanraden van wat mede-ontwerpers, vastleggen in een i-DEPOT. Je weet maar nooit of het nog eens wat wordt en dan is in ieder geval het idee een beetje beschermd, want stel je voor dat iemand anders met dit briljante idee aan de haal gaat. Dan zou ik pas echt balen als een stekker ;)