let there be light!

Donkere dagen vragen om lichtjes… heul veel lichtjes wat mij betreft! Dus maakte ik er maar een projectje van om een serie lampjes te ontwerpen met theelichtjes die werken op batterijen als uitgangspunt.

ledlampje studio j 3D printledlampje studio j 3D print

Niet dat ik nou zo dol ben op neplichtjes, maar echte vlammetjes en plastic gaan nou eenmaal niet heel goed samen.

ledlampje studio j 3D print

Het roze bijzetlampje hierboven is mijn persoonlijke favoriet.

ledlampje studio j 3D print

Hoewel ik deze bloklichtjes ook wel tof vind, mooi door eenvoud.

ledlampje studio j 3D printledlampje studio j 3D print

En tja, soms gaat er weleens iets mis tijdens het ontwerpproces, bij het eerste ontwerp maakte ik de piramide veel te laag, waardoor het lampje er niet inpaste. Nou ja, toen werd het een doosje passend bij de piramidelampjes die wel lukten ;)

ledlampje studio j 3D print

Nog een ideetje dat niet helemaal goed uit de verf kwam. Het moest een klassiek lampje met kapje worden waarbij het kapje door een constructie op het ‘onderstel’ gehangen kon worden, maar helaas werd de constructie niet stevig genoeg. Nu is het een ‘zwevend’ kapje geworden dat steunt op een kokertje van transparant plastic. Uiteindelijk vind ik het zwevende effect eigenlijk wel net zo mooi, dus dat was een meevaller.

ledlampje studio j 3D print

Dit kooilampje heeft een gaatje aan de bovenkant waardoor het ook opgehangen kan worden, ook leuk voor buiten op een zwoele zomeravond.

ledlampje studio j 3D printledlampje studio j 3D printledlampje studio j 3D print

Uiteraard moest er ook een lampje in de vorm van een huisje komen ;) Het bestaat uit 2 delen die inelkaar geklikt kunnen worden, maar beide delen kunnen ook los van elkaar neergezet worden met elk een lampje erin.