box your book

box your book inzending studio j

Tijdens de coronapandemie deed studio j mee aan de ontwerpwedstrijd ‘box your book’ van de stichting handboekinden. Opdracht was een doos te ontwerpen voor een boek naar keuze. Het ontwerp van de doos moest passen bij het boek door kleur, materiaal en/of uitvoering.

Wij kozen voor het boek Zalm, een biografie van Lars Kvamme. De kleuren en het omslagontwerp van dit boek sprak ons erg aan. Vanwege de titel kwamen we op het idee om een doos te maken in de vorm van een blik.

De basis van de doos moest van grijs karton zijn, maar voor de rest was de materiaalkeuze vrij. Uiteindelijk maakten we het frame van grijs karton om het daarna te bekleden met stof. De deksel was nog een uitdaging, want we wilden het laten openen zoals je een blikje vis opent. Maar we houden wel van een uitdaging en uiteindelijk vonden we een mooie oplossing… en hadden we een ingeblikte zalm 😉

box your book inzending studio j ingeblikte zalm
box your book inzending studio j ingeblikte zalm 2
box your book inzending studio j ingeblikte zalm 3

Terwijl we met deze doos bezig waren ontstond het idee om met de 3d printer doosjes te maken met deksels zoals deze doos. Uiteindelijk kwamen we uit op 3d geprinte frames die met verschillende materialen bekleed kunnen worden. De dozen die hieruit ontstaan zijn vind je in de webwinkel.

Met de ‘zalm-doos’ waren we trouwens één van de winnaars van de wedstrijd en is de doos een jaar lang op verschillende locaties in Nederland en België tentoongesteld.